Hoppestammen bag MAAT I & II (Celle) og WESERPERLE S

Statspræmiehoppen BEAUTY BOLERA 17 år gammel (maj 2006).

  

SPS BEAUTY BOLERA e. Bolero x Wenzel II

 

HANNOVERANERHOPPE - MØRKEBRUN - FØDT 1989 - 165 CM STG.

 

Statspræmiehoppen BEAUTY BOLERA er en højt præmierede hoppe, der i sine yngre år har høstet mange topplaceringer på de tyske hoppeskuer. Således er hun 4 gange blevet udmærket med 1a Præmie, 3 gange er hun blevet Fløjhoppe i sit hold og deslige Skuets Bedste Hoppe.

 

BEAUTY BOLERA er i kraft af sin udtryksfulde type, vellinierede eksteriør og smidige gangarter kåret i Hannoveranerforbundet med en samlet karakter på 8. I 1994 bestod hun med glans sin rideprøve med karaktererne: Skridt 8.0 – Trav 8.0 – Galop 8.0 – Ridelighed 8.0 – Springning 7.5. Med et totalt snit på 7.83 blev hun tildelt Statspræmie og indgik ligeledes i FN's Leistungsstutbuch A. BEAUTY BOLERA’s rytter Holga Finken ønskede at starte hende i Bundeschampionatet, men ejeren havde besluttet, at hendes karriere skulle være i avlen.

 

Som direkte datter af den legendariske avlsmatador BOLERO er BEAUTY BOLERA som avlshoppe yderst værdifuld, hvilket blot understreges af hendes præstationsstærke mødres ophav. I Tyskland har BEAUTY BOLERA’s afkom allerede haft succes ved skuer, kåringer, auktioner og championater.

 

  

Stamtavle

    

 

Hoppestamme

  

Statspræmiehoppen BEAUTY BOLERA er ud af den betydningsfulde hoppestamme fra Familien Intermann i Visselhövede, Tyskland. BEAUTY BOLERA`s statspræmierede mormor, MAZURKA, er helsøster til avlshingstene MAAT I og MAAT II, der begge indtog en samlet andenplads ved deres materialprøver. Disse to hingste havde en stor avlskarriere på det hannoveranske statsstutteri Celle og videregav betydelige sportskvaliteter nedarvet fra deres hoppestamme igennem stempelhingste som Absatz og Valentino xx.

 

Statspræmiehoppen MAZURKA vandt sammen med sine to statspræmierede døtre, WESERLAND e. Wenzel II og WESERLIED e. World Cup I, sølvmedalje i klassen for hoppefamilier ved det højt estimerede Louis Wiegel skue i 1989 i Bremen. En tredje datter af MAZURKA, statspræmiehoppen WESERPERLE S e. Weltmeyer, var finalist ved Bundeschampionatet og én af dressursportens mest succesfulde hopper i 1990’erne. MAZURKA står bag en perlerække af afkom – 18 føl bragte denne gennemslagsstærke hoppe til verden.

 

Statspræmiehoppen WESERLAND, der også individuelt vandt sin klasse på Louis Wiegel skuet, fik desværre ikke mange år i avlen. Hun døde et år efter hun fik BEAUTY BOLERA.

 

 

Weserland - sølvmedalje ved Louis Wiegels skuet

BEAUTY BOLERA`s mor SPS WESERLAND modtog sølvmedalje ved Louis Wiegels skuet.

  

Guldmedalje til Weserperle S

   

Statspræmiehoppen WESERPERLE S, der blev købt af den verdenskendte dressurtræner Dr. Uwe Schulten-Baumer ved den hannoveranske eliteauktion, blev grundpillen i uddannelsen af Schulten-Baumers steddatter Ellen. Den elegante ekvipage vandt sølv ved det europæiske mesterskab i dressur for ungryttere i København i 1996.

   

 

Ellen Schulten-Baumer og WESERPERLE S.

   

Ved det efterfølgende EM i dressur for ungryttere i Hickstead i 1998 stillede tyskerne et usædvanligt stærkt hold anført af Ellen Schulten-Baumer og hendes smukke Weltmeyer-hoppe, WESERPERLE S. Det blev til guldmedalje til det tyske hold og ligeledes individuel guldmedalje til Ellen og Weserperle, der med et imponerende forspring på 240 point var den hest, alle dommerne havde på førstepladsen! Hoppen fortsatte sin karriere op til og med Grand Prix på internationalt niveau.

 

 

AFKOM EFTER STATSPRÆMIEHOPPEN BEAUTY BOLERA

  

1993 - Statspræmiehoppen Wesernixe e. Warkant

SPS WESERNIXE med et hingsteføl e. Damsey. Ved følskuet den 31. maj 2009 i Geestenseht (GER) blev han "Dagens Bedste Hingsteføl" og udtaget til eliteauktionen i Verden.

 

Statspræmiehoppen WESERNIXE er bl.a. mor til :

  • DONNA DOREEN e. Donnerschwee, klassevinder på hoppeskuet. Hun bestod sin rideprøve i Hannover med en totalscore på 8.26. Skridt: 10.0 ? trav: 9.0 ? galop: 10.0 ? ridelighed (dommer): 9.0 ? ridelighed (testrytter): 10.0. Hoppen, der er født i 1998, ejes i dag af Dr. Uwe Schulten-Baumer og er uddannet (og placeret) op til Prix St. Georges.

 

 

1994 - Pik Beau e. Pik Solo

  

PIK BEAU blev ved auktionen i Verden solgt til Bayern, hvor han i dag er en succesfuld dressurhest.

    

  

1997 - Daisy Duck e. Davidor

 

DAISY DUCK var Skuets Bedste Hoppeføl og senere i finalen Skuets Bedste Føl ved følskuet i Fronhofen.

 

 

1999 - Statspræmiehoppen Donna Bolera e. Donnerhall

 

Statspræmiehoppen DONNA BOLERA blev som føl tildelt guldmedalje ved det største følskue i Baden-Württemberg. Hun blev fløjhoppe ved sadelkåringen med en samlet score på 8,04 og reservefløj ved det tyske championat i Tübingen 2002 og kvalificeret til Bundeschampionatet i 2002 og 2003.

     

 

2004 - DMJ Donna Denoir e. De Noir (De Niro – Matcho AA)

DMJ DONNA DENOIR 3 år gammel ( juni 2007).

    

DMJ DONNA DENOIR - særdeles smuk og velgående sort hoppe med meget succesrige afkom. Solgt til Danmark.

 

Læs mere om DMJ DONNA DENOIR

 

 

2005 - DMJ Dolciano e. Blue Hors Don Schufro

 

DMJ DOLCIANO - Udtaget til elite-auktionen i Vechta: ”En dressurprofet i ”Bolero-Look” som har fået tid til at udvikle sig. Super smidig og særdeles velgående.” Solgt til Tyskland.

 

Læs mere om DMJ DOLCIANO

      

   

2007 - Statspræmiehoppen DMJ Donna Danica e. Don Schufro

DMJ DONNA DANICA 4 år gammel (17. maj 2011).

 

Statspræmiehoppen DMJ DONNA DANICA er en hoppe af særdeles høj kvalitet, som vi ønsker at beholde i vores avlsprogram til videreførelsen af denne værdifulde hoppestamme.

 

Læs mere om DMJ DONNA DANICA

   

 

2008 - DMJ Don Bolero e. Blue Hors Don Schufro

DMJ DON BOLERO 3 år gammel (25. april 2011).

 

DMJ DON BOLERO - særdeles lovende dressurtalent med en enestående dressurafstamning. Solgt til Frankrig.

 

Læs mere om DMJ DON BOLERO

 

 

2010 - DMJ DONNA ELENA e. Blue Hors Don Schufro

DMJ DONNA ELENA 2 uger gammel (april 2010).

 

DMJ DONNA ELENA - særdeles succesrig dressurhest. Solgt til australsk landsholdsrytter.

 

Læs mere om DMJ DONNA ELENA