Hannovers avlsmæssige skat - hoppestammen efter Alferate

LA DIVINA e. Lauries Crusador xx og ud af den berømte hoppestamme, der ligger bag BRENTANO I & II, GARIBALDI I & II, WOLKENSTEIN I - III, WELTFERDL, WOLKENTÄNZER etc. Yderligere information nedenfor...

 

LA DIVINA e. Lauries Crusador xx - drægtig med Don Schufro

 

HANNOVERANERHOPPE - BRUN - FØDT 18. MARTS 2007 - 168 CM

 

LA DIVINA nedstammer fra den legendariske ALFERATE-hoppestamme, der har haft større indflydelse på Hannoveraneravlen end nogen anden stamme. Den har produceret utallige fremragende avls- og konkurrenceheste. Der er omkring 50 kårede hingste, næsten 100 statspræmiehopper og mere end 850 konkurrenceheste med en total indtjening på over EUR 1.300.000 million registreret i Hannoveranerforbundet frem til 2013.

 

Hingstene LAURIES CRUSADOR XX, CAVALIER og BOLERO bidrager til den høje andel af forædlingsblod på 74% i LA DIVINAs afstamning; en egenskab der har uvurderlig betydning i avlen af præstationsstærke konkurrenceheste. En skade gjorde, at hun måtte udgå af stationsafprøvningen for hopper, men ikke desto mindre vil hun videregive sine værdifulde gener til sit afkom.

 

LA DIVINAs helsøster, statspræmiehoppen LOLA, blev fløjhoppe i halvblodsholdet ved Louis Wiegels-skuet i 2008.

Nære familiemedlemmer til LA DIVINA er særdeles succesfulde. Helsøsteren og statspræmiehoppen LUCIA er mor til en hingst efter Don Frederico, der blev kåret i Verden i 2012 og solgt til Spanien ved hingsteauktionen. En anden helsøster, statspræmiehoppen LOLA, blev fløjhoppe i halvblodsholdet ved Louis Wiegels-skuet i 2008. Endvidere er LA DIVINA halvsøster til den kårede hingst WOLKENTÄNZER e. Wolkenstein II og til den succesfulde S-hest i dressur WATERFRONT e. Wolkenstein II. Hendes halvsøster SRI LANKA e. Sherwood er mor til den kårede hingst HOCHMEISTER e. Hochadel, avlsgodkendt i Verden i 2007 og stationeret på statsstutteriet Moritzburg. En anden halvsøster, statspræmiehoppen WINDROSE, producerede RUSCHKOI K e. Rotspon, der blev kåret i 2004.

 

 

 

Pedigree

 

 

LA DIVINAs mor - statspræmiehoppen CAECILIE e. Cavalier

LA DIVINAs bror, den kårede hingst WOLKENTÄNZER e. Wolkenstein II, vandt kvalifikationen til Shearwater Unghestechampionat for 5-årige dressurheste i Hickstead, England, hvor han blev nummer tre i finalen.

Statspræmiehoppen CAECILIEs egenpræstationer er mere end imponerende. Hun gik rideprøve og blev kåret i hovedstambogen med topkarakterer, heriblandt 9 for type og elasticitet, 8 for rammer, hoved, hals, korrekthed og samlet indtryk. Derforuden blev hun indstillet til statspræmie og fik første præmie ved hoppeskuet i Freiburg/Elbe i 1994 og 1995. På 18 avlsår har hun produceret 15 føl, heriblandt den kårede hingst WOLKENTÄNZER e. Wolkenstein II, solgt til England, og tre statspræmiehopper.

 

Statspræmiehoppen CAECILIEs afkom:

*1995 WOLKENTÄNZER e. Wolkenstein II – Kåret hingst.

*1996 WATERFRONT e. Wolkenstein II – S-dressurhest.

*1997 WILDROSE e. Wolkenstein II – Statspræmiehoppe.

*1999 SRI LANKA e. Sherwood.

*2000 WÖLKCHEN e. Wolkenstein II.

*2001 Vallak e. Wolkenstein II.

*2002 Hingst e. Contendro.

*2003 LETIZIA e. Lauries Crusador xx.

*2004 LUCIA e. Lauries Crusador xx – Statspræmiehoppe.

*2005 LOLA e. Lauries Crusador xx – Statspræmiehoppe.

*2007 LA DIVINA e. Lauries Crusador xx.

*2008 LUNA e. Lauries Crusador xx.

*2009 Hingst/vallak e. Lauries Crusador xx.

*2010 Hingst e. Lauries Crusador xx.

*2011 Hingst e. Lauries Crusador xx.

*2012 Hingst e. Lauries Crusador xx.

 

 

LA DIVINAs mormor - BORKE e. Bolero

BORKE er født i 1987. Hun er halvsøster til de kårede hingste WOLKENSTEIN I - III og til den kårede hingst LAUTENSPIELER e. Lauries Crusador xx samt dennes internationalt succesfulde helbror LITTLE BIG MAN, der har opnået flere Grand Prix-sejre under Falk Rosenbauer (GER) med en samlet vindersum på EUR 32.000 i Tyskland alene. BORKEs kårede helbror BAO BAO var en succesfuld S-dressurhest. BORKE blev 1A-præmieret ved hoppeskuet i Freiburg/Elbe i 1991. Hun udmærkede sig særligt ved at producere fremragende hoppeafkom. Fire af hendes seks døtre blev statspræmierede. Statspræmiehoppen CAECILIE e. Cavalier, født i 1991, var hendes mest succesfulde datter i avlen. Hun var højt dekoreret ved skuer, flerfold hingstemor, mor til adskillige statspræmiehopper og succesfulde S-heste i dressur. BORKEs sønner har med succes konkurreret på dressurbanerne op til M-niveau. Den direkte avlslinje byder på hingste så som GRANDE - MARCIO XX – DUELLANT, der alle er kendte for deres fremragende nedarvning og har alle skrevet avlshistorie.

 

LA DIVINAs mormor, BORKE e. Bolero, er halvsøster til avlshingsten WOLKENSTEIN II e. Weltmeyer (foto). Han var beskeler på statsstutteri Celle, materialprøvevinder, Bundeschampion i 1993 og vinder af Stenglin-prisen.

BORKEs afkom: 

*1991 CAECILIE e. Cavalier - Statspræmiehoppe, højtpræmieret på hoppeskuer, hingstemor, mor til en række statspræmiehopper og succesfulde konkurrenceheste i S-dressur. 

*1993 CADDYLAC e. Cavalier - Succesfuld op til M-dressur. 

*1994 Hingst/vallak e. Wittinger. 

*1995 LADY LAURA e. Lemon Park - Succesfuld i L-dressur.

*1997 WALK AWAY e. Wittinger - Succesfuld op til M-dressur.

*1998 WARFIRE e. Wittinger - Succesfuld i L-dressur.

*2003 LA BOLERA (Lollebie) e. Londonderry - Statspræmiekandidat, succesfuld i L-dressur.

*2004 WELTINA e. Weltmeyer - Statspræmiehoppe.

*2005 SINFONIE B e. Sandro Hit - Statspræmiehoppe. 

*2007 WHAT'S UP e. Weltmeyer - Succesfuld op til M-dressur.

 

 

 

Alferate-hoppestammen

LA DIVINAs oldemor, statspræmiehoppen WOLKE e. Wendekreis, er halvsøster til avlshingsten BELTAIN e. Bolero (foto), der var succesfuld i Grand Prix. Han var en af Tysklands fremmeste hingste, når det kommer til ridelighed, gangartskvalitet og personlighed. Hans gennemslagskraft i avlen er svær at overgå, ikke mindst i forening med hans egne forbilledlige bedrifter. BELTAIN er bl.a. far til den i dag meget eftertragtede hingst BELISSIMO M, der også går Grand Prix dressur.

Kårede hingste:

BELTAIN e. Bolero - far til stempelhingsten BELISSIMO M.

BRENTANO II e. Bolero - materialprøvevinder i 1985, vinder af dressurindekset ved sin materialprøve og far til en række konkurrenceheste som bl.a. BRENTINA (Debbie McDonald) og BENETTON DREAM FRH.

DEAN MARTIN e. Donnerhall - Privatbeskeler i Hannover.

DOMLÖWE e. Don Carlos - Privatbeskeler i Oldenburg og Rheinland. 

DON DIOR e. Don Frederico - Beskeler på statsstutteriet Celle.

GARIBALDI I e. Grande - Materialprøvevinder i 1973, privatejet hingst i USA.

GARIBALDI II e. Grande - Materialprøvevinder, producent af konkurrenceheste og type-nedarver i 70érne. Hans afkom har indtjent over EUR 600.000 i konkurrencesport.

GRAN MARCIO e. Grande - Beskeler på statsstutteriet Dillenburg.

WELTFERDL e. Wendekreis - Privatbeskeler i Bayern.

WHITE STAR e. Weltmeyer - Beskeler på statsstutteriet Celle, materialprøvevinder og bundeschampion. 

WOLKENSTEIN II e. Weltmeyer - Beskeler på statsstutteriet Celle, materialprøve-vinder, bundeschampion i 1993 og vinder af Stenglin-prisen.

 

 

LA DIVINAs tipoldemor, statspræmiehoppen GÄNSELIESEL e. Grande, er helsøster til beskelerne på statsstutteri Celle, GARIBALDI I & II, og til moderen til Grand Prix-hesten BEAUVALAIS e. Bolero (foto). Spanske Beatrice Ferrer-Salat og BEAUVALAIS vandt individuel sølvmedalje ved WEG 2002 i Jerez, hvor de også vandt holdbronze. Ved EM 2003 og OL 2004 i Athen blev det til holdsølv og individuel bronzemedalje for bare at nævne et par af denne ekvipages højdepunkter i dressursporten.

 

Konkurrenceheste:

AMAZONAS e. Akzent II - Sejrrig op til Grand Prix under Jean Bemelmanns.

BAO BAO e. Bolero - Succesfuld i S-dressur.

BALOU e. Bolero Succesfuld i S-dressur.

BORDEAUX e. Bolero - Succesfuld op til Intermediaire I.

BEAUVALAIS e. Bolero - Individuel sølvmedalje og holdbronze ved WEG 2002 i Jerez, holdsølv og individuel bronzemedalje ved EM 2003 og OL 2004 i Athen samt holdbronze ved EM 2005 under Beatriz Ferrer-Salat (ESP).

DARK CARLOTTA e. Don Frederico - Reserve bundeschampion i 2005 og i dag succesfuld op til S-dressur.

LEON CAVALO e. Lortzing - Succesfuld op til Intermediaire I.

LIOSTRO e. Der Löwe xx - En af de bedste dressurheste i sin aldersgruppe, holdsølvmedalje og 7. plads individuelt ved OL 1972 under Karin Schlüter (+ Herbert Rehbein).

LITTLE BIG MAN e. Lauries Crusador xx - (helbror til LAUTENSPIELER) Grand Prix under Falk Rosenbauer.

POZITANO e. Polydor - Beat Mändli (SUI).

 

 

 

BRENTANO II e. Bolero.

LA DIVINAs tipoldemor, statspræmiehoppen GÄNSELIESEL e. Grande, er ikke blot helsøster til beskelerne på statsstutteri Celle, GARIBALDI I & II, men også halvsøster til hoppen Ferbel e. Ferdinand, som tilført hingsten GRANDE producerede GLOCKE, hingstemor til tre. Tilført hingsten BOLERO leverede GLOCKE de tre helbrødre BALTIMORE, BRENTANO I og II.

 

BRENTANO II var fløjhingst ved kåringen, reservevinder ved materialprøven ud af 32 deltagere og med et resultat i dressur på 141,41, finalist ved Bundeschampionatet og uddannet op til Grand Prix-dressur. På grund af hans gennemslagskraft i dressurhesteavlen blev han udnævnt til Årets Hannoveranerhingst i 2003.